Снимка Туитър/Jackson ProskowПривърженици на бившия президент Доналд Тръмп щурмуваха сградата на

...
Снимка Туитър/Jackson ProskowПривърженици на бившия президент Доналд Тръмп щурмуваха сградата на
Коментари Харесай

Нови обвинени за нападението на Капитолия през януари, при което загинаха петима

Снимка Туитър/Jackson Proskow

Привърженици на някогашния президент Доналд Тръмп щурмуваха постройката на конгреса в опита да попречат на формалното признание на успеха на Джо Байдън.

Задържаните са от Флорида, Северна Каролина и Охайо като някои от тях са били с полицейско или военно минало. 

Те са координирали дейностите си преди да дойдат във Вашингтон

Американското министерство на правораздаването е повдигнало обвиняване към още шестима души, част от екстремистка формация, за присъединяване им в нападението на Капитолия през януари, при което починаха петима.

Обвинението към задържаните e в заприказва за възпрепятстване на публични държавни действия, рушене на държавна благосъстоятелност и нелегално влизане във федерална постройка.

Задържаните са от Флорида, Северна Каролина и Охайо като някои от тях са били с полицейско или военно минало.  Те са от паравоенната извънредно дясна формация Oath Keepers. Съдебни документи демонстрират детайлности към дейностите им в деня, в който последователи на някогашния президент Доналд Тръмп щурмуваха постройката на конгреса в опита да попречат на формалното признание на успеха на Джо Байдън в президентския избор. Посочва се, че те са координирали дейностите си преди да дойдат във Вашингтон.

Според програмата за проучване на екстремизъм на университета Джордж Вашингтон досега 229 души са били задържани по отношение на щурма. В делата за случилото се обвиняването насочва вниманието си към извънредно десни групировки за да потвърди, че офанзивата не е била спонтанна, а планувана.

В същото време шестима офицери от Полицията на Капитолия бяха краткотрайно отстранени, а други 29 са разследвани за държанието им на 6-ти януари, когато прибегнали до мощ протестиращи съумяха да пробият защитата и да нахлуят в конгреса.  Някои от нападателите споделят, че са били насърчени от офицери от Полицията на Капитолия да влязат в постройката.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР